/*Change font to Sofia Pro*/

7 DÅLIGA TRÄNINGSRELATERADE VANOR DU BORDE BRYTA NU

1. DRICKER EJ TILLRÄCKLIGT MED VATTEN

När din kropps vattennivå är under det normala, kommer din fysiska och mentala prestation sannolikt att påverkas. Förutom vanliga biverkningar som huvudvärk och torra läppar kan du känna dig tröttare än vanligt, vilket kan påverka din träningsprestation. Drink up!


2. ÄTER INTE TILLRÄCKLIGT MED MAT

Mat är energi – mat är bränsle. Om kroppen inte får tillräckligt med bränsle kommer det påverka både prestanda och resultat. När man äter för lite kan det kännas som att man tränar intensivt, även när effektiviteten är låg. Resultatet kan bli långsammare framsteg och mindre motivation.


3. FÅR INTE TILLRÄCKLIGT MED SÖMN

Trötthet, dålig koncentration, dålig form, lägre smärttröskel och långsammare muskeltillväxt och återhämtning – de negativa effekterna av brist på sömn är oändliga. Att prioritera sömn på natten är som att tacka kroppen för att den står ut med dina galna äventyr under dagen.


4. TAR INTE REST DAYS

Ju mer du gör det desto snabbare når du ditt mål, men ju mer du överdriver det desto långsammare når du ditt mål. Även om vi kanske är redo mentalt behöver våra muskler och leder tid för att återuppbygga de små revor som uppstår när vi tränar. Vila och återhämtning är lika viktigt som själva träningen.


5. SKIPPAR UPPVÄRMNINGEN

Vi har alla gjort det någon gång, även om vi vet att utebliven uppvärmning kan öka risken för skador (hej potentiella muskelbristningar och sträckningar!). Genom att värma upp dina muskler förbereder du dem för att göra sitt jobb mer effektivt, vilket kan leda till att du presterar ännu bättre!


6. ÄR OTÅLIG MED RESULTATEN

Att träna och sätta mål med orimliga förväntningar är ett säkert sätt att tappa motivationen, bli skadad eller värre: både och. Det är som att försöka lära sig ett nytt språk och bli frustrerad över att inte tala det flytande efter en månad. Framsteg tar tid och en aktiv livsstil är en långsiktig, kontinuerlig process. Sluta stressa.


7. FÖLJER BLINDT DÅLIGA RÅD

Som alla vet är desinformationen på internet enorm. Var försiktig med vem du litar på och försök undersöka alla ”info, hacks och tricks” för att undvika slöseri av din värdefulla tid eller rentav råka skada dig själv. Att en influencer sa åt dig att träna på 1 timmes sömn och 2 dagars fasta för maximal fettförlust är inte automatiskt sanningen, eller hur? Vårt sista råd: Ifrågasätt allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *