ALLMÄNNA VILLKOR

 

Om AUR.M AB

AUR.M AB, org. nr 559194–6917, Danagatan 22, 418 76 Göteborg (”AUR.M”, ”vi”, ”oss”) bedriver verksamheter för aurm.com (”aurm.se”, ”webbshop”). AUR.M förbehåller sig rätten att ändra de allmänna villkoren (”villkoren”) med tiden, där den senaste versionen alltid kommer finnas tillgänglig här. När du besöker webbshopen eller beställer hos oss godkänner du dåvarande publicerade allmänna villkor.

ALLMÄNT

Köpinformation

När du genomför ett köp hos AUR.M accepterar du våra allmänna villkor och förbinder dig att följa villkoren i sin helhet. Du godkänner även att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt AUR.M:s integritetspolicy, se här.

 

För att beställa hos oss måste du vara minst 18 år och inte stå under förmyndarskap. Om du är under 18 år behöver du målsmans godkännande. Har du uppgivit falska personuppgifter är avtalet ogiltigt och vi förbehåller oss rätten att neka eller ändra i din beställning. Du kan då bli ansvarig för eventuella kostnader som ett ogiltigt avtal innebär.

BESTÄLLNING

Orderbekräftelse

När du slutfört din beställning och mottagit en orderbekräftelse från AUR.M via e-post ingår du ett avtal. I orderbekräftelsen finner du samtliga uppgifter om beställningen, inklusive pris, faktureringsadress och leveransadress. Skulle felaktiga uppgifter förekomma ska du omedelbart mejla kundservice på contact@aurm.com. Den vanligaste orsaken till utebliven orderbekräftelse är att man i samband med beställningen råkat uppge en felaktig mailadress. Vi ber vi dig även kontrollera skräpposten för säkerhets skull.

Prisreservation & Tryckfel

AUR.M reserverar sig för prisändringar orsakat av eventuella tekniska problem eller tryckfel i vår webbshop, i reklamutskick och i övrig annonsering. Vi reserverar oss även för felaktig information beträffande lagersaldo. Vi förbehåller oss rätten att när som helst korrigera fel genom att justera priser och ändra eller uppdatera information. Har du beställt en vara där ett felaktigt pris angetts kommer vi givetvis att meddela dig och avvakta med beställningen tills du har godkänt eller avböjt det korrigerade priset. Om lagersaldot är felaktigt kommer vi på liknande sätt föreslå en alternativ produkt eller avbryta den aktuella ordern.

Bilder

Vår strävan är att alltid presentera produkterna på ett så sanningsenligt sätt som möjligt då detta givetvis gynnar alla inblandade. Vi kan dock inte garantera att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, upplösning eller andra omständigheter.

BETALNING

Priser

Priserna är inklusive lokal moms och betalas i den valuta som anges i webbshopen. Handlar du utanför EU kan din lokala tullmyndighet vid importen påföra tilläggsavgift, tullar och andra avgifter till gällande priser.

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder vi en enkel, flexibel och trygg köpupplevelse där följande betalningssätt är tillgängliga:

 • Klarna Betala Nu (kortbetalning eller banköverföring)
 • Klarna Betala Sen

Klarna gör en sedvanlig kreditkontroll vid fakturabetalning. Om din kreditansökan inte godkänns av Klarna nekas du kredit varpå vi ber dig använda ett annat betalsätt. Vid kortbetalning i vår webshop lagras dina personuppgifter endast hos Klarna som behandlar dessa i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI-DSS. Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

KAMPANJER & RABATTER

Om inte annat uppges kan rabatter enbart användas på ordinarie priser och går inte att kombinera med andra rabatter. Kampanjer och rabattkoder gäller endast nya beställningar och kan inte tillämpas retroaktivt. Vid uppenbart missbruk av erbjudanden förbehåller vi oss rätten att avbryta den aktuella ordern.

På ordrar som är berättigade till en present eller rabatt anses värdet på presenten/rabatten betraktas som en allmän rabatt på totalbeloppet av ordern. Skickas en del av eller hela ordern tillbaka för utbyte eller återbetalning omräknas värdet på returvaror och inköpspriset minus den relativa andelen av den totala rabatten krediteras endast. Väljer du att returnera hela din order vid kampanjköp där en produkt tillkommit på köpet ska även denna gratisprodukt returneras i ursprungsskick. Behåller du produkten kommer vi att skicka en faktura motsvarande produktens värde.

FRAKT & LEVERANS

Leveranstid

Normalt behandlas din order inom 1-2 arbetsdagar efter mottagen orderbekräftelse och förväntad leverans är mellan 1–6 arbetsdagar inom Sverige. Undantag kan förekomma under högsäsong, exempelvis under jul och kampanjer, till följd av ett högre tryck än vanligt. 

Outlösta paket

Hämtar du ej ut paketet i tid skickas det tillbaka till vårt lager och din betalning krediteras så snart returen har registrerats hos oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig som kund 250 kronor för våra uppkomna kostnader i form av returfrakt och hanteringskostnad.

Skador på paket & produkt

Om paketet är uppenbart skadat vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till AUR.M:s kundservice. För att kunna reklamera en transportskada hos ansvarig speditör behöver vi rapportera detta inom 1–3 dagar och är därför tacksamma om du anmäler skadan till oss inom denna tid. Du bör även kontakta oss snarast om du upptäcker att en produkt är defekt eller om du identifierar andra avvikelser i leveransen, till exempel att antalet varor inte överensstämmer med din beställning.

Med hjälp av hårda kvalitetskontroller gör vi vårt främsta för att minimera antalet uppkomna defekter och felaktigheter. Om en produkt mot förmodan är skadad eller defekt kommer du att ersättas med ett nytt produktexemplar förutsatt att det finns i lager. I annat fall återbetalar vi dig den ursprungliga kostnaden för produkten inklusive returkostnaden, om den inte går att reparera.

Om ordern inkluderade andra varor utöver den skadade produkten kommer kostnaden för den ursprungliga leveransen inte att återbetalas. Du får din återbetalning via samma betalningsmetod som användes vid köptillfället.

BYTEN & RETURER

Returer

Instruktioner för returer och byten återfinns under Byten & Returer längst ned i webbshopen. Vi erbjuder dig en 14-dagars retur från den dag du aviserats om att paketet finns att hämta på utlämningsstället eller den dag du mottagit varan.

Den returnerade produkten ska vara i oanvänt skick med intakta etiketter och vara inlagd i originalförpackningen. Du får mer än gärna prova plagget men vi förbehåller oss rätten att ta betalt för hela beloppet vid returer av bedömt använda eller skadade produkter. Det är du som kund som ansvarar för att dina returvaror kommer till oss. Notera därför paketets kolli-ID och be om ett kvitto när du lämnar paketet hos ditt ombud.

När vi mottagit din retur och bekräftat att kraven ovan är uppfyllda meddelas du via mejl och återbetalas hela beloppet exklusive den ursprungliga fraktavgiften och returavgiften. Har du en obetald faktura för din order är det viktigt att du själv flyttar fram förfallodatum. Det gör du på Klarna.se eller genom att ringa 08-120 120 10. Vi återbetalar inte ursprungsfrakten om du returnerar en vara.

Eftersom kampanjer och rabatter ofta är tidsbegränsade kan de ha upphört då du ska göra en ny beställning. Då måste du kontakta oss på contact@aurm.com så vi kan hjälpa dig med din nya order, även om vi inte kan garantera att man behåller rabatten.

Byten

Vi erbjuder fria storleksbyten inom Sverige vilket innebär att du har möjlighet att byta till en ny storlek på en produkt två (2) gånger där vi står för både retur- och fraktavgift. Detta gäller endast vid byten till produkter av samma modell och färg. Från och med det tredje storleksbytet och följande blir du debiterad för både retur och leverans. Vill du istället byta till en annan färg eller produkt ska du returnera varan för att kunna återbetalas hela beloppet (exklusive leverans- och returkostnad) och lägga en ny order.

Ångerrätt

Du har alltid 14 dagars ångerrätt vid köp hos AUR.M. Detta innebär att du kan returnera varan och få pengarna tillbaka, exklusive returavgiften, om du ångrar ditt köp. Vill du utnyttja ångerrätten måste du meddela oss om detta inom 14 dagar från det att paketet finns att hämta på utlämningsstället eller den dag du mottagit varan. Använd då retursedeln som följde med ditt paket eller mejla oss på contact@aurm.com. Du har också möjlighet att använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram (se www.konsumentverket.se).

REKLAMATION

Reklamation

När du handlar hos AUR.M har du 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Innan du skickar tillbaka något till oss ska du mejla contact@aurm.com med så mycket information som möjligt, inklusive ordernummer samt bilder på defekten/erna. Om vi beviljar att du skickar tillbaka produkten och din reklamation godkänns efter vår egen granskning kommer du att kompenseras i enlighet med gällande konsumentskyddslag. Har vi inte möjlighet att ersätta en defekt vara kommer du istället återbetalas varukostnaden. I samband med godkänd reklamation får du även tillbaka returavgiften. AUR.M förbehåller sig rätten att neka en reklamation om varan inte visar sig vara felaktig enligt gällande konsumentskyddslag.

TVIST

Uppstår en tvist vill vi självklart att du i första hand vänder dig till AUR.M:s kundtjänst i vår gemensamma ambition att hitta en lösning. Om en tvist inte kan lösas följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer som du hittar på arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige följer en länk till EU:s gemensamma plattform för tvistlösning här. Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.

NYHETSBREV

Att anmäla sig till AUR.M:s nyhetsbrev är gratis och utan förpliktelser och du kan när som helst säga upp prenumerationen. Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet accepterar du att AUR.M får skicka marknadsföringsmaterial till dig via e-post, SMS, MMS, push-meddelanden, sociala medier eller post, gällande:

 • Våra produkter.
 • Information om erbjudanden, rea, tävlingar, evenemang samt andra marknadsföringsinitiativ från oss.
 • Information om varor du lagt till i din önskelista under ”Mina sidor” eller i din online-kundvagn.
 • Att be dig uppdatera ditt samtycke för att inkludera andra affärspartners eller kommunikationssätt.

Abonnemanget kan när som helst avbrytas genom att följa länken som är tillgänglig längst ner i nyhetsbrevet och klicka på ”Unsubscribe here”.

FORCE MAJEURE

För förseningar och problem till följd av omständigheter utom vår kontroll kan AUR.M inte hållas ansvariga. Exempel på sådana omständigheter är allmän arbetskonflikt, elavbrott, eldsvåda, översvämning, krig, upplopp, naturkatastrof, epidemier, pandemier, sabotage och bristfällig tjänst från underleverantör på grund av något av detta. I force majeure ingår även förminskad eller utebliven leverans från leverantör samt myndighetsbeslut som negativt påverkar marknad och produkter, såsom restriktioner av import och försäljningsförbud. Har omständigheten varat i längre än två månader har både AUR.M och du som kund rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

FÖRETAGSINFORMATION

AUR.M AB

Danagatan 22

418 76 Göteborg

Sverige

Organisationsnummer: 559194–6917

Momsregistreringsnummer: SE559194691701

FEEDBACK & KONTAKT

Fick du lysande hjälp av vår kundservice, levde varan inte upp till dina förväntningar eller är det kanske något annat du vill ta upp? Vi på AUR.M strävar alltid efter att du ska vara 100 % nöjd med din upplevelse och vill därför att du hör av dig om saker vi gör helt fel eller helt rätt! ♥️

Email: contact@aurm.com

Vi besvarar dina frågor måndag till fredag inom 48 timmar.

 

TERMS & CONDITIONS

 

About AUR.M AB

AUR.M AB, org. No. 559194–6917, Danagatan 22, 418 76 Gothenburg (”AUR.M”, ”we”, ”us”) conducts operations for aurm.com (”aurm.se”, ”web shop”). AUR.M reserves the right to change the general terms and conditions (”the terms”) with time, where the latest version will always be available here. When you visit our web shop or order from us, you accept the then published general terms and conditions.

GENERAL

Purchase information

When you make a purchase at AUR.M, you accept our general terms and conditions and undertake to follow the terms and conditions in their entirety. You also agree that you have read the information about personal data and agreed to the use of personal data and cookies in accordance with AUR.M’s privacy policy, see here.

To order from us, you must be at least 18 years old and not under guardianship. If you are under 18, you need a parent’s approval. If you have provided false personal information, the agreement is invalid, and we reserve the right to refuse or change your order. ou may then be liable for any costs involved in an invalid contract.

ORDERING

Order confirmation

Once you have completed your order and received an order confirmation from AUR.M via email, you enter into an agreement. You will find all information about the order in the order confirmation, including price, billing address and delivery address. Should incorrect information occur, you must immediately email customer service at contact@aurm.com.

The most common reason for a missing order confirmation is that an incorrect e-mail address was given in connection with the order. We also ask you to check your junk mail before contacting us.

Price & Printing errors

We endeavor to avoid information errors, but please note that pricing errors, spelling errors and other mistakes can occur from time to time. AUR.M reserves the right to correct any pricing and stock errors caused by technical problems or printing errors in our web shop, in promotional mailings and in other advertising. If you have ordered an item where an incorrect price has been stated, we will of course notify you and await your approval or rejection of the corrected price. Similarly, if the stock balance is incorrect, we will suggest an alternative product or cancel the current order.

Product photos

Our aim is to always present the products as truthfully as possible, as this of course benefits everyone involved. However, we cannot guarantee that the images reflect the exact appearance of the products as a certain color difference may occur depending on the monitor, resolution, or other circumstances.

PAYMENT

Prices

Prices include local VAT and are paid in the currency specified in the web shop. If you shop outside the EU, please note that your local Customs Authority may impose additional VAT, customs charges and other levies on the prices at the time of import.

Payment options

We collaborate with Klarna AB to offer you a simple, flexible and safe shopping experience in our web shop. Depending on your location, the following payment methods are available:

 • Klarna Pay Now (card payment or bank transfer)
 • Klarna Pay Later

Klarna performs a usual credit check when you pay by invoice. If your credit application is not approved by Klarna, you will be denied credit, after which we ask you to use another payment method. When paying by card in our web shop, Klarna processes your personal data in accordance with the international security standard PCI-DSS. AUR.M never handles customers’ card information.

You can find more information about Klarna here and read their Terms of Use here.

PROMOTIONS & DISCOUNT CODES

Unless otherwise stated, discounts are only valid on regular prices and cannot be combined with other discounts. Promotions and discount codes only apply to new orders and cannot be applied retroactively. In the event of obvious misuse of offers, we reserve the right to cancel the current order.

On orders eligible for a gift or discount the value of the gift/discount is considered a general discount on the total amount of the order. If part of or the whole order is returned for exchange or a refund, the value of returned goods is recalculated and the purchase price minus the relative share of the overall discount is credited only. If you choose to return your entire order of a promotional purchase where a product has been added to the purchase, this free product must also be returned in its original condition. If you keep the product, we will send an invoice corresponding to the product’s value.

SHIPPING

Shipping time

Our normal shipping time is between 1-6 working days within Sweden and 4-12 working days for international orders. Please be aware that these are estimates only. The shipping may take longer than normal during high seasons such as Christmas and campaigns.

Shipping cost

The checkout offers you different shipping options depending on your location and the shipping cost will be specified in the order summary before you submit your order.

Unredeemed packages

If you do not pick up the package upon delivery, it will be sent back to our warehouse and your payment will be credited as soon as the return has been registered by us. For all packages that are not redeemed, we reserve the right to debit you a charge for incurred costs in the form of return freight and handling.

Damaged products

If the package is obviously damaged at the time of delivery it should immediately be reported to AUR.M’s customer service. To make a complaint about transport-related damage to the responsible freight forwarder, we need to communicate this within 1-3 days of delivery and are therefore grateful if you report the damage to us within this time. Always contact us as soon as possible if you discover that a product is defective or if you identify other discrepancies in the delivery, e.g. that the number of items does not match your order.

With the help of strict quality controls, we do our outmost to minimize the number of defects and errors that occur. Should you despite this find that a product is damaged or otherwise defective, you will be replaced with a new sample, provided it is in stock. Should it be out of stock and unrepairable, we will refund you the original cost of the product and the return cost. If the order included other goods in addition to the damaged product, the cost of the original shipping will not be refunded. You will be refunded back to the same payment method you used to pay as soon as we receive the damaged goods.

EXCHANGES & RETURNS

We offer you a 14-day right-of-return from the day you are notified that the package can picked up at the delivery point or the day you receive the item. Instructions for returns and exchanges can be found under Exchanges & Returns at the bottom of the web shop. If you would like to change your item for a different color, size, or model, please return the item according to our instructions and place a new order.

The returned product must be in unused condition with intact labels and in the original packaging. You are more than welcome to try on the garment, but we reserve the right to charge the full amount for products that are deemed used or damaged. In case of a return, the risk of loss and damage is on the customer. Therefore, please note the package ID and ask for a receipt when you leave the package at your parcel shop/courier.

Once we have received your return and have been able to confirm that the requirements above are met, you will be notified by email and refunded the full amount excluding the original shipping fee and the return fee. If you have an unpaid Klarna invoice for your order, it is important that you advance the due date yourself. You can find more info at Klarna.com.

As promotions and discounts are often time-limited, they may have expired once you place a new order. If so, must contact us at contact@aurm.com so we can help you with your new order, even if we cannot guarantee that you keep the discount.

Complaints

If you receive a defective product you have the option to contact us with a formal complaint. Before sending anything back to us, please email us at contact@aurm.com with as much information as possible, including the order number and photos of the defect(s). If we agree that you should send the product back and the complaint is approved after examining the product ourselves, we will refund your payment (including the return fee). AUR.M reserves the right to refuse a complaint if the product does not prove to be defective in accordance with current consumer protection law.

Disputes

In case of a dispute, the consumer should contact AUR.M’s customer service and try to resolve the disagreement as a first step. If a dispute cannot be resolved, we follow The National Board for Consumer Disputes’ (ARN) recommendations, which you can find at arn.se. For residents of an EU country other than Sweden, a link to the EU’s common platform for dispute resolution follows here. Disputes between companies are decided by a general court.

Newsletter

Subscribing to AUR.M’s newsletter is free, without obligation and you can cancel your subscription at any time. By subscribing to the newsletter, you accept that AUR.M may send you marketing materials via e-mail, SMS, MMS, push notifications, social media or mail, regarding:

 • Our products.
 • Information about offers, sales, competitions, events and other marketing initiatives from us.
 • Information about items you have added to your wish list under ”My pages” or in your online shopping cart.
 • To ask you to update your consent to include other business partners or means of communication.

The subscription can be canceled at any time by following the link available at the bottom of the newsletter and clicking on ”Unsubscribe here”.

FORCE MAJEURE

AUR.M cannot be held responsible for delays and problems due to circumstances beyond our control. Examples of such circumstances are general labor disputes, power outages, fires, floods, wars, riots, natural disasters, epidemics, pandemics, sabotage and inadequate service from subcontractors due to any of these. Force majeure also includes reduced or absent deliveries from the supplier as well as government decisions that negatively affect the market and products, such as restrictions on imports and sales bans. If the circumstance has lasted for longer than two months, both AUR.M and you as a customer have the right to cancel the purchase with immediate effect.

Company information

AUR.M AB

Danagatan 22

418 76 Gothenburg

Sweden

Company Registration number: 559194-6917

VAT registration number: SE559194691701

Feedback & Contact

Did you receive brilliant help from our customer service, did the product not live up to your expectations or is it something else you want to address? We at AUR.M always strive for you to be 100 % satisfied with your experience and therefore want you to get in touch about things we do completely wrong or completely right! ♥️

Email: contact@aurm.com

We will respond within 48 hours Monday through Friday.